English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

29 Οκτωβρίου 2012

Κολοκυθοτυρόπιτα

Μην σας ξεγελάνε τα λίγα υλικά.Η πίτα αυτή γίνεται πεντανόστιμη ειδικά αν φτιαξετε μόνες σας και το φύλλο!






   Υλικά
2 κολοκύθια μεγάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα
2 κ.σ. ρύζι
5 κ.σ. λάδι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 ματσάκι αρωματικά (δυόσμο, μαϊντανό κ.α.) ψιλοκομμένα



   

  Εκτέλεση
  Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι για 1 ώρα.
  Βάζουμε το κρεμμύδι και το λάδι σε τηγάνι και το μαραίνουμε ελαφρά.Στίβουμε το κολοκύθι με τα χέρια και το προσθέτουμε στο τηγάνι.Αφού μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα χοντροτριμμένη και το ρύζι.Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε αλάτι αν χρειάζεται.Ρίχνουμε  τα μπαχαρικά και τα αρωματικά.Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.







  Ζύμη
Χρησιμοποιούμε έτοιμο χωριάτικο φύλλο σε συσκευασία από το super market ή φτιάχνουμε τη δική μας ζύμη.

 440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. αλεύρι ολικής
1 αυγό
4 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
νερό όσο πάρει

   Εκτέλεση
   Βάζουμε σε μπολ τα αλεύρια, το μπέικιν, το αλάτι.Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, το λάδι, το ξύδι, και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη σφιχτή αλλά ελαστική.Ανοίγουμε δύο φύλλα.Λαδώνουμε με μπόλικο λάδι το ταψί του φούρνου, απλώνουμε το ένα φύλλο και αδειάζουμε τη γέμιση.Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και γυρίζουμε κόθρο τις άκρες.Χαράζουμε σε 12 κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45-50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου