Εξαιρετική επιλογή για το κλείσιμό ενός δείπνου αλλά και για οποιοδήποτε κέρασμα.
Υλικά
3 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 1/2 κούπας γάλα
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
χυμό ενός πορτοκαλιού
μαρμελάδα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπλέντερ τα 5 πρώτα υλικά ή τα χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.Ψήνουμε τις κρέπες.Για πιο έντονη γεύση αλείφουμε τις κρέπες με λίγη μαρμελάδα.Βάζουμε σε τηγάνι την καστανή ζάχαρη και τις 3 κ.σ. βούτυρο.Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το χυμό και βράζουμε για 2-3 λεπτά.Περιχύνουμε τις κρέπες με τη σως και σερβίρουμε.
Υλικά
3 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 1/2 κούπας γάλα
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
χυμό ενός πορτοκαλιού
μαρμελάδα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπλέντερ τα 5 πρώτα υλικά ή τα χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.Ψήνουμε τις κρέπες.Για πιο έντονη γεύση αλείφουμε τις κρέπες με λίγη μαρμελάδα.Βάζουμε σε τηγάνι την καστανή ζάχαρη και τις 3 κ.σ. βούτυρο.Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το χυμό και βράζουμε για 2-3 λεπτά.Περιχύνουμε τις κρέπες με τη σως και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου