English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Φεβρουαρίου 2012

bucte ή αλλιώς γλυκά ψωμάκια πρωινού




 
500 γρ  αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 γρ. ζάχαρη άχνη
90 γρ. βούτυρο
120 ml γάλα
1 φακελάκι μαγιά
3 αβγά,ελαφρώς χτυπημένα
40 γρ. βούτυρο
ΕκτέλεσηΚοσκινίζουμε αλεύρι,ζάχαρη,αλάτι και μαγιά.
038
Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.Το ρίχνουμε στο αλεύρι
μαζί με τα αβγά και ζυμώνουμε(αν έχετε ζυμωτήρι,θα τα ζυμώσετε για 10 λεπτά).
041
Αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιάσει τον όγκο του για 1 ώρα και 30 λεπτά,σε ζεστό μέρος.Το βγάζουμε και το ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας.Το κάνουμε μακρύ μπαστούνι
044
και το κόβουμε σε 16 κομμάτια.Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 εκ.Βάζουμε μέσα τα μπαλάκια και τα βουτυρώνουμε.
045
Τα αφήνουμε 30-40 λεπτά να φουσκώσουν.
046
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 και τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
 
                                        Καλή επιτυχία!!!

Αν ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες και τα φουσκώματα,θα πάρετε ένα ψωμάκι πραγματικό αφρό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου