Ένα καλό πατέ είναι μια καλή λύση για ορεκτικό είτε θέλετε να συνοδέψετε ένα ποτήρι μπύρα, είτε ένα ποτήρι σαμπάνια.Και τι πιο καλό από ένα σπιτικό πατέ;
Υλικά
400 γρ. συκώτι πουλερικών
75-100 γρ. βούτυρο
3 ασπράδια βρασμένα
5-6 κόκκους πιπεριού
1 πράσο 4-5 εκ
1 μικρό κρεμμύδι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το συκώτι,τους κόκκους πιπεριού,το πράσο,το κρεμμύδι και 1 κ.γ. αλάτι και τα βράζουμε για 20-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Αφου βράσει το περνάμε από κρύο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα αυγά για 9-10 λεπτά.Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους.Τους βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το συκώτι,το πράσο,αλατοπίπερο και τα 75 γρ. βούτυρο και χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.Αν χρειαζόμαστε πιο λεία υφή προσθέτουμε και τα αλλά 25 γρ. βούτυρο.
Γεμίζουμε με κορνέ τα μισά ασπράδια και με το υπόλοιπο πατέ αλείφουμε φέτες από μπαγκέτα.
Για πιο light εκδοχή μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με quark τυρί ή philadelhpia ή γιαούρτι στραγγιστό 10%.
Υλικά
400 γρ. συκώτι πουλερικών
75-100 γρ. βούτυρο
3 ασπράδια βρασμένα
5-6 κόκκους πιπεριού
1 πράσο 4-5 εκ
1 μικρό κρεμμύδι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το συκώτι,τους κόκκους πιπεριού,το πράσο,το κρεμμύδι και 1 κ.γ. αλάτι και τα βράζουμε για 20-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Αφου βράσει το περνάμε από κρύο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα αυγά για 9-10 λεπτά.Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους.Τους βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το συκώτι,το πράσο,αλατοπίπερο και τα 75 γρ. βούτυρο και χτυπάμε να γίνουν αλοιφή.Αν χρειαζόμαστε πιο λεία υφή προσθέτουμε και τα αλλά 25 γρ. βούτυρο.
Γεμίζουμε με κορνέ τα μισά ασπράδια και με το υπόλοιπο πατέ αλείφουμε φέτες από μπαγκέτα.
Για πιο light εκδοχή μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με quark τυρί ή philadelhpia ή γιαούρτι στραγγιστό 10%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου