Δοκίμασα αυτή τη συνταγή, την οποία βρήκα σε ξένο site και είναι πραγματικά εξαιρετική.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι
250 γρ. γάλα
2 αυγά
1 και 1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. διτανθρακική σόδα
μία πρέζα αλάτι
1 φακ. βανιλίνη
3 κοφτές κ.σ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν,τη ζάχαρη,τη σόδα και τη βανιλίνη.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια.
Χτυπάμε τους κρόκους με το αλάτι,το λάδι και το γάλα.
Ενώνουμε τα δύο μίγματα και στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια ανακατεύοντας ελαφρά..
Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε με κουτάλι σχηματίζοντας τα παν κέικς.
Μόλις σκάσει η πρώτη φούσκα τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά.Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε.
Σερβίρουμε με σάλτσα βύσσινο, σαντιγί, μερέντα,μαρμελάδα ή ότι άλλο επιθυμούμε!!!!!
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή και για αλμυρές εκδοχές: με μπέικον,με αυγό μάτι ή σκραμπλ,τυριά,καπνιστό σολομό και ότι άλλο επιθυμείτε.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι
250 γρ. γάλα
2 αυγά
1 και 1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. διτανθρακική σόδα
μία πρέζα αλάτι
1 φακ. βανιλίνη
3 κοφτές κ.σ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν,τη ζάχαρη,τη σόδα και τη βανιλίνη.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια.
Χτυπάμε τους κρόκους με το αλάτι,το λάδι και το γάλα.
Ενώνουμε τα δύο μίγματα και στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια ανακατεύοντας ελαφρά..
Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε με κουτάλι σχηματίζοντας τα παν κέικς.
Μόλις σκάσει η πρώτη φούσκα τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά.Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε.
Σερβίρουμε με σάλτσα βύσσινο, σαντιγί, μερέντα,μαρμελάδα ή ότι άλλο επιθυμούμε!!!!!
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή και για αλμυρές εκδοχές: με μπέικον,με αυγό μάτι ή σκραμπλ,τυριά,καπνιστό σολομό και ότι άλλο επιθυμείτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου