Θέλετε κάτι ελαφρύ και νόστιμο; Όχι όμως μια από τα ίδια.Τι λέτε για μια τάρτα αλλιώτικη από τις άλλες;
Υλικά για τη βάση
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. αλεύρι
2 κρόκους
1/2 φακελάκι μπέικιν
λίγη κρέμα γάλακτος για το ζύμωμα
Υλικά για τη γέμιση
4 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φάκελο βανίλια κρέμα αραβοσίτου
750 γρ. ανθότυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. αχλάδια
400 γρ.κρασί κόκκινο γλυκό ή ημίγλυκο
4-5 κ.σ. ζάχαρη
1 ξυλάκι βανίλια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ(εκτός την κρέμα γάλακτος)και με το γάντζο δουλεύουμε τη ζύμη προσθέτοντας κρέμα ώσπου να έχουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και το ένα κομμάτι το στρώνουμε σε ταψί.Φροντίζουμε να καλύψουμε λίγο και τα πλαϊνά του ταψιού.
Για τη γέμιση χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια.Προσθέτουμε
τη βανίλια κρέμα αραβοσίτου, το ανθότυρο και την κρέμα γάλακτος.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με μια πρέζα ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με τη ζύμη.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα 4.Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρασί με τις 4-5 κ.σ. ζάχαρη και την κανέλα και τα βράζουμε.Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα βράζουμε για 5 λεπτά.Τα βγάζουμε να στραγγίσουν καλά και τα βάζουμε πάνω στην κρέμα. Σκεπάζουμε με λωρίδες που φτιάχνουμε με την υπόλοιπη ζύμη τοποθετώντας τες σταυρωτά.
Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200C και μετά κατεβάζουμε στους 175C και ψήνουμε να ροδίσει.Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Υλικά για τη βάση
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. αλεύρι
2 κρόκους
1/2 φακελάκι μπέικιν
λίγη κρέμα γάλακτος για το ζύμωμα
Υλικά για τη γέμιση
4 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φάκελο βανίλια κρέμα αραβοσίτου
750 γρ. ανθότυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. αχλάδια
400 γρ.κρασί κόκκινο γλυκό ή ημίγλυκο
4-5 κ.σ. ζάχαρη
1 ξυλάκι βανίλια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ(εκτός την κρέμα γάλακτος)και με το γάντζο δουλεύουμε τη ζύμη προσθέτοντας κρέμα ώσπου να έχουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και το ένα κομμάτι το στρώνουμε σε ταψί.Φροντίζουμε να καλύψουμε λίγο και τα πλαϊνά του ταψιού.
Για τη γέμιση χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια.Προσθέτουμε
τη βανίλια κρέμα αραβοσίτου, το ανθότυρο και την κρέμα γάλακτος.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με μια πρέζα ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με τη ζύμη.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα 4.Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρασί με τις 4-5 κ.σ. ζάχαρη και την κανέλα και τα βράζουμε.Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα βράζουμε για 5 λεπτά.Τα βγάζουμε να στραγγίσουν καλά και τα βάζουμε πάνω στην κρέμα. Σκεπάζουμε με λωρίδες που φτιάχνουμε με την υπόλοιπη ζύμη τοποθετώντας τες σταυρωτά.
Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200C και μετά κατεβάζουμε στους 175C και ψήνουμε να ροδίσει.Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου