English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Φεβρουαρίου 2012

Κεικ πορτοκαλιού με σως πορτοκάλι

     



 



     Υλικά
 2 αυγά
 180 γρ. ζάχαρη
 200 γρ. αλεύρι up
 1 κ.γ. μπέικιν
 200 ml λάδι
 100ml χυμό πορτοκάλι
 2 βανίλιες
 ξύσμα ενός πορτοκαλιού



   

 Υλικά για τη σως
 1 πορτοκάλι τη σάρκα
 χυμό 1/2  πορτοκαλιού
 ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
 2 κ.σ. ζάχαρη
 5 κ.σ. νερό
 1 κ.σ. κορν φλάουερ
 άχνη για πασπάλισμα


     Εκτέλεση
 Αρχικά φτιάχνουμε τη σως.Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε κομματάκια.Βάζουμε όλα τα υλικά(εκτός από το κορν φλάουερ και το νερό) σε κατσαρολάκι και βράζουμε να μειωθούν λίγο τα υγρά του.Προσθέτουμε το κορν φλάουερ διαλυμένο στο νερό και ανακατεύουμε να πήξει.Αφήνουμε να κρυώσει.
  Για να φτιάξουμε το κέικ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν.Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα.
  Βουτυρώνουμε ένα pyrex και αδειάζουμε το μισό μείγμα.Απλώνουμε από πάνω τη σως πορτοκαλιού προσέχοντας να μην πάει στις άκρες.Τέλος καλύπτουμε τη σως με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.Ψήνουμε στους 170C για 50 λεπτά.Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.  









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου