Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Ιανουαρίου 2012

cinnamon bunns (ντόνατς με κανέλα και σταφίδες)


 
Υλικά
   για τη ζύμη
  500 γρ.  αλεύρι
  1,5 κούπα γάλα
  1 φακελάκι μαγιά
  2 κ.σ. ζάχαρη
  ελάχιστο αλάτι
  1 αυγό
  100 γρ. βούτυρο

   για τη γέμιση
   σταφίδες, καστανή ζάχαρη κατά βούληση
   λίγη κανέλα
 
   Εκτέλεση
  Βάζουμε το μισό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μπολ για 15' να φουσκώσει.
  Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και  ζυμώνουμε να ενωθεί το μείγμα.
  Προσθέτουμε τη μαγιά, το αυγό και το υπόλοιπο γάλα και ζυμώνουμε.
  Ανοίγουμε σε φύλλο και σκεπάζουμε με πετσετούλα για μισή ώρα να φουσκώσει.
  Μετά τη μισή ώρα ξανανοίγουμε σε φύλλο.Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα και τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά.
  Κόβουμε σε φέτες πάχους 2-3 εκ. και τοποθετούμε σε ταψί αραιά.Αφήνουμε πάλι για μισή ώρα να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180C για 30'.
  Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη πριν το ψήσιμο.
  Αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου