Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Ιανουαρίου 2012

Μπισκότα πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτας


 
 Υλικά
300 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
1 κ.γλ. baking
1/4 κ. γλ. σόδα
1/4 κ.γλ. αλάτι
150 γρ. ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο (τύπου lurpac ανάλατο)
1 αυγό (μεγάλο)
1 κ. γλ. υγρή βανίλια
60 ml ξινογάλο(ή γάλα με 1 κ.γ. ξύδι)
120 ml χλιαρό νερό
μαρμελάδα πορτοκάλι
κουβερτούρα

  Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα, και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο χτυπάμε αρκετά τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και τη βανίλια.
  3. Προσθέτω σε δόσεις και εναλλάξ το αλεύρι και το ξινόγαλο ή το γάλα με το νερό. Το μείγμα είναι αρκετά ρευστό τύπου κέικ.
  4. Σε ένα ταψί αφού στρώσω λαδόκολλα με ένα κουτάλι βάζω κουταλιές και προσπαθώ να τις κάνω στρογγυλές σαν τα μπισκότα.
  5. Τα ψήνουμε 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά (ανάλογα το φούρνο)μέχρι λίγο να ροδίσουν.
  6. Αφού κρυώσουν, από την κάτω πλευρά αλείφω μαρμελάδα πορτοκάλι.
  7. Έχω λιώσει τη κουβερτούρα μου και γλασάρω από πάνω τα μπισκότα μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου