Υλικά
6 εσκαλόπ μοσχαρίσια (λεπτές φέτες κρέατος)
6 μπαστουνάκια κεφαλοτύρι στο μέγεθος δακτύλου
6 μπαστουνάκια πιπεριά πράσινη
αλατοπίπερο
ρίγανη
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 μεγάλα μανιτάρια σε φετάκια
2 κ.σ.μαϊντανό
2 κ.σ. σέλινο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα εσκαλόπ, πασπαλίζουμε ρίγανη και βάζουμε στη μια άκρη του, ένα μπαστουνάκι τυρί και ένα πιπεριά.Τυλίγουμε σε ρολάκι και καρφιτσώνουμε με οδοντογλυφίδα.Αφού τελειώσουμε και με τα 6 εσκαλόπ βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα 6 κ.σ. λάδι και τα ροδίζουμε γυρνώντας τα απ' όλες τις πλευρές.Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και σβήνουμε με τις ντομάτες.Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά.Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τα μανιτάρια.Προσέχουμε το αλάτι γιατί το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό.
Σερβίρουμε ιδανικά με πατάτες τηγανητές αλλά και με πουρέ ή ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου