English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11 Δεκεμβρίου 2011

Μοσχάρι μαριναρισμένο

Είναι μια καταπληκτική συνταγή που πρέπει να τη δοκιμάσετε οποσδήποτε!
 


 Για το μαρινάρισμα χρειαζόμαστε:
  • ½ λίτρο κόκκινο κρασί ημίγλυκο (ή νερό δεν γίνεται πολύ ξινό)
  • 125 ml ξύδι κόκκινο
  • 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 1 καρότο
  • λίγη ρίζα από σέλινο κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • πιπέρι ολόκληρο 3-4 σποράκια
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους από μουστάρδα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 4 σποράκια μπαχάρι
  • Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κιλά κρέας μοσχαρίσιο η Αγριογούρουνο η Ελάφι (χωρίς κόκαλο είναι καλύτερα )
Για το φαγητό χρειαζόμαστε:
  • 1 κουταλιά φαγητού καλά γεμάτη μαργαρίνη
  • 1 κ.τ.σ. ζάχαρη
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 3 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.τ.σ. σποράκια από μουστάρδα
  • 125 ml ζωμό από λαχανικά ίσως και περισσότερο
  • αλάτι, πιπέρι
            Οδηγίες
  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρέας και το βρασμένο ξύδι, τα λαχανικά κι όλα τα άλλα, βάζουμε και τα κομμένα κρεμμύδια.
  2. Τα σκεπάζουμε καλά με μια σακούλα νάιλον και ένα καπάκι για 2 ημέρες στο ψυγείο.
  3. Μετά βγάζουμε το κρέας, το στεγνώνουμε με μια πετσέτα της κουζίνας καλά και το αλατοπιπερώνουμε.
  4. Βάζουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  5. Μόλις λιώσει, βάζουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  7. Όταν πάρει χρώμα καλά, ρίχνουμε 1 κούπα του καφέ από το μαριναρισμένο (του κρασιού, ξύδι κλπ) δοκιμάζουμε εάν μας αρέσει, πρέπει όμως να είναι λίγο ξινούτσικο.
  8. Βάζουμε 1 δαφνόφυλλο, 3 καρφάκια γαρύφαλλο, τα σποράκια από τη μουστάρδα.
  9. Βάζουμε και τον ζωμό λαχανικών το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 45-50 λεπτά.
  10. Το γυρίζουμε από την άλλη μεριά, ρίχνουμε λίγο από το μαρινάρισμα ή λίγο νερό ή ακόμα λίγο ζωμό από λαχανικά και το αφήνουμε να βράσει άλλα 30 λεπτά.
  11. Δοκιμάζουμε από αλάτι.
  12. Βγάζουμε το κρέας, στραγγίζουμε τη σάλτσα του πατώντας καλά να στραγγίσει.
  13. Βάζουμε ξανά το κρέας στην στραγγισμένη σάλτσα, βάζουμε τις σταφίδες.
  14. Το αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμη, περίπου 10-15 λεπτά μετά δένουμε τη σάλτσα με νισεστέ.
  15. Βγάζουμε το κρέας, το κόβουμε σε λεπτές μερίδες
  16. Σερβίρουμε με κόκκινο λάχανο, πατάτες βραστές ή με μακαρόνια και κομπόστα από μήλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου