Είναι μια καταπληκτική συνταγή που πρέπει να τη δοκιμάσετε οποσδήποτε!
Για το μαρινάρισμα χρειαζόμαστε:
- ½ λίτρο κόκκινο κρασί ημίγλυκο (ή νερό δεν γίνεται πολύ ξινό)
- 125 ml ξύδι κόκκινο
- 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 1 καρότο
- λίγη ρίζα από σέλινο κομμένη σε κύβους
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- πιπέρι ολόκληρο 3-4 σποράκια
- 1 κ.τ.σ. σπόρους από μουστάρδα
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 καρφάκια γαρύφαλλο
- 4 σποράκια μπαχάρι
- Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 κιλά κρέας μοσχαρίσιο η Αγριογούρουνο η Ελάφι (χωρίς κόκαλο είναι καλύτερα )
Για το φαγητό χρειαζόμαστε:
- 1 κουταλιά φαγητού καλά γεμάτη μαργαρίνη
- 1 κ.τ.σ. ζάχαρη
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 χούφτα σταφίδες
- 3 καρφάκια γαρύφαλλο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κ.τ.σ. σποράκια από μουστάρδα
- 125 ml ζωμό από λαχανικά ίσως και περισσότερο
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρέας και το βρασμένο ξύδι, τα λαχανικά κι όλα τα άλλα, βάζουμε και τα κομμένα κρεμμύδια.
- Τα σκεπάζουμε καλά με μια σακούλα νάιλον και ένα καπάκι για 2 ημέρες στο ψυγείο.
- Μετά βγάζουμε το κρέας, το στεγνώνουμε με μια πετσέτα της κουζίνας καλά και το αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Μόλις λιώσει, βάζουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Όταν πάρει χρώμα καλά, ρίχνουμε 1 κούπα του καφέ από το μαριναρισμένο (του κρασιού, ξύδι κλπ) δοκιμάζουμε εάν μας αρέσει, πρέπει όμως να είναι λίγο ξινούτσικο.
- Βάζουμε 1 δαφνόφυλλο, 3 καρφάκια γαρύφαλλο, τα σποράκια από τη μουστάρδα.
- Βάζουμε και τον ζωμό λαχανικών το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 45-50 λεπτά.
- Το γυρίζουμε από την άλλη μεριά, ρίχνουμε λίγο από το μαρινάρισμα ή λίγο νερό ή ακόμα λίγο ζωμό από λαχανικά και το αφήνουμε να βράσει άλλα 30 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε από αλάτι.
- Βγάζουμε το κρέας, στραγγίζουμε τη σάλτσα του πατώντας καλά να στραγγίσει.
- Βάζουμε ξανά το κρέας στην στραγγισμένη σάλτσα, βάζουμε τις σταφίδες.
- Το αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμη, περίπου 10-15 λεπτά μετά δένουμε τη σάλτσα με νισεστέ.
- Βγάζουμε το κρέας, το κόβουμε σε λεπτές μερίδες
- Σερβίρουμε με κόκκινο λάχανο, πατάτες βραστές ή με μακαρόνια και κομπόστα από μήλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου