English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

11 Δεκεμβρίου 2011

Μπακλαβάς

Σήμερα θα σας δώσω τη δική μου αγαπημένη συνταγή για μπακλαβά.Ομολογώ ότι στον μπακλαβά έχω  ιδιαίτερο γούστο αλλά πιστέψτε με όταν τον δοκιμάσετε θα τον φτιάχνετε συνέχεια.
   
 


  Υλικά
   1/2 κιλό φύλλο κρούστας, το πολύ λεπτό
   4 κούπες αμύγδαλα χοντροκομμένα (αν βγάλετε τη φλούδα τους αντί για τα παρακάτω μυρωδικά βάζετε μία βανίλια και δύο γρ. μαστίχα)
   2 κ.γ. κανέλα
   1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
   3/4 βούτυρο φρέσκο ή μισό-μισό με lurpak
   γαρύφαλλα
   Σιρόπι
   2 κούπες ζάχαρη
   2 κούπες νερό
   1 κούπα μέλι
   2-3 φέτες από ολόκληρο πορτοκάλι και λίγο στυμμένο(από το υπόλοιπο)
      Εκτέλεση
     Ανακατεύουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, με τα μυρωδικά. Λιώνουμε το βούτυρο.Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώμενα ένα-ένα.Πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμύγδαλου.Συνεχίζουμε στρώνοντας δύο-δύο βουτυρωμένα φύλλα και πασπαλίζοντας με αμύγδαλα όσπου να τελειώσουν τα υλικά.Τελειώνουμε πάλι με 4 φύλλα όπως στην αρχή.Κόβουμε τον μπακλαβά σε μικρά κομματάκια τετράγωνα ή τρίγωνα και μπήγουμε τα γαρύφαλλα σε κάθε κομμάτι.Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς 30'-40' να ροδίσει.
    Βράζουμε το σιρόπι -νερό,μέλι- για 5'.Ένα λεπτό πριν ρίχνουμε το μέλι. Σιροπιάζουμε μόλις
βγάλουμε από το φούρνο με το σιρόπι χλιαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου