Σήμερα θα σας δώσω τη δική μου αγαπημένη συνταγή για μπακλαβά.Ομολογώ ότι στον μπακλαβά έχω ιδιαίτερο γούστο αλλά πιστέψτε με όταν τον δοκιμάσετε θα τον φτιάχνετε συνέχεια.
Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας, το πολύ λεπτό
4 κούπες αμύγδαλα χοντροκομμένα (αν βγάλετε τη φλούδα τους αντί για τα παρακάτω μυρωδικά βάζετε μία βανίλια και δύο γρ. μαστίχα)
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
3/4 βούτυρο φρέσκο ή μισό-μισό με lurpak
γαρύφαλλα
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα μέλι
2-3 φέτες από ολόκληρο πορτοκάλι και λίγο στυμμένο(από το υπόλοιπο)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, με τα μυρωδικά. Λιώνουμε το βούτυρο.Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώμενα ένα-ένα.Πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμύγδαλου.Συνεχίζουμε στρώνοντας δύο-δύο βουτυρωμένα φύλλα και πασπαλίζοντας με αμύγδαλα όσπου να τελειώσουν τα υλικά.Τελειώνουμε πάλι με 4 φύλλα όπως στην αρχή.Κόβουμε τον μπακλαβά σε μικρά κομματάκια τετράγωνα ή τρίγωνα και μπήγουμε τα γαρύφαλλα σε κάθε κομμάτι.Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς 30'-40' να ροδίσει.
Βράζουμε το σιρόπι -νερό,μέλι- για 5'.Ένα λεπτό πριν ρίχνουμε το μέλι. Σιροπιάζουμε μόλις
βγάλουμε από το φούρνο με το σιρόπι χλιαρό.
Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας, το πολύ λεπτό
4 κούπες αμύγδαλα χοντροκομμένα (αν βγάλετε τη φλούδα τους αντί για τα παρακάτω μυρωδικά βάζετε μία βανίλια και δύο γρ. μαστίχα)
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
3/4 βούτυρο φρέσκο ή μισό-μισό με lurpak
γαρύφαλλα
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα μέλι
2-3 φέτες από ολόκληρο πορτοκάλι και λίγο στυμμένο(από το υπόλοιπο)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, με τα μυρωδικά. Λιώνουμε το βούτυρο.Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώμενα ένα-ένα.Πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμύγδαλου.Συνεχίζουμε στρώνοντας δύο-δύο βουτυρωμένα φύλλα και πασπαλίζοντας με αμύγδαλα όσπου να τελειώσουν τα υλικά.Τελειώνουμε πάλι με 4 φύλλα όπως στην αρχή.Κόβουμε τον μπακλαβά σε μικρά κομματάκια τετράγωνα ή τρίγωνα και μπήγουμε τα γαρύφαλλα σε κάθε κομμάτι.Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς 30'-40' να ροδίσει.
Βράζουμε το σιρόπι -νερό,μέλι- για 5'.Ένα λεπτό πριν ρίχνουμε το μέλι. Σιροπιάζουμε μόλις
βγάλουμε από το φούρνο με το σιρόπι χλιαρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου