Μια αγαπημένη μου συνταγή από τα φοιτητικά μου χρόνια.Δοκιμάστε τη είναι μια έκπληξη ακόμα και γι 'αυτόν που τη φτιάχνει.
παντεσπάνι: 280 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
1 αυγό
2 κ.σ.μέλι
100γρ. γάλα
1 κ.σ. σόδα με λίγο χυμό λεμόνι
σιρόπι : 170 γρ. βούτυρο
250 γρ.ζάχαρη
2 κ.σ.κακάο
5 κ.σ. γάλα
6 κ.σ. κονιάκ
1/4 kgr. καρύδα
Εκτέλεση:Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μαζί για 4 λεπτά.Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμενο ταψάκι 20x30 και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.Βουτάμε το κάθε κομμάτι στο σιρόπι από όλες τις πλευρές και μετά το τυλίγουμε με την καρύδα.
παντεσπάνι: 280 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
1 αυγό
2 κ.σ.μέλι
100γρ. γάλα
1 κ.σ. σόδα με λίγο χυμό λεμόνι
σιρόπι : 170 γρ. βούτυρο
250 γρ.ζάχαρη
2 κ.σ.κακάο
5 κ.σ. γάλα
6 κ.σ. κονιάκ
1/4 kgr. καρύδα
Εκτέλεση:Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μαζί για 4 λεπτά.Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμενο ταψάκι 20x30 και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.Βουτάμε το κάθε κομμάτι στο σιρόπι από όλες τις πλευρές και μετά το τυλίγουμε με την καρύδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου