English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

12 Νοεμβρίου 2011

Χιονομπαλάκια (Blad cu nuca)

  Μια αγαπημένη μου συνταγή από τα φοιτητικά μου χρόνια.Δοκιμάστε τη είναι μια έκπληξη ακόμα και γι 'αυτόν που τη φτιάχνει.




 

παντεσπάνι: 280 γρ. αλεύρι
                     200 γρ. ζάχαρη
                     30 γρ. βούτυρο
                     1 αυγό
                     2 κ.σ.μέλι  
                     100γρ. γάλα
                     1 κ.σ. σόδα με λίγο χυμό λεμόνι
     σιρόπι :  170 γρ. βούτυρο
                    250 γρ.ζάχαρη
                    2 κ.σ.κακάο
                    5 κ.σ. γάλα
                    6 κ.σ. κονιάκ

      1/4  kgr.  καρύδα




  Εκτέλεση:Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μαζί για 4 λεπτά.Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμενο ταψάκι 20x30 και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.
    Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.Βουτάμε το κάθε κομμάτι στο σιρόπι από όλες τις πλευρές και μετά το τυλίγουμε με την καρύδα.



        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου