Εκτέλεση
Βάζουμε την ηλεκτρική συσκευή στη πρίζα να ζεσταθεί. Χτυπάμε βούτυρο με άχνη ζάχαρη.Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.Κόβουμε κομμάτια των 5 γραμμαρίων τα όποια τα πλάθουμε μπαλάκια.
Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε τις θήκες και στις δύο πλάκες και βάζουμε σε κάθε βαθούλωμα ένα μπαλάκι ζύμης.Κλείνουμε τη συσκευή και ψήνουμε για μερικά λεπτά.Ανοίγουμε αφού έχει σταματήσει ο ατμός και ελέγχουμε το ψήσιμο.Θέλουμε να έχουν ένα χρυσό χρώμα.Αφού τελειώσουμε με τη ζύμη με ένα μαχαιράκι κόβουμε ότι περισσεύει.
Κρέμα:Βάζουμε στο multi τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε.Κάνουμε το ίδιο και με τα καρύδια.Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη βανίλια, την άχνη και το κακάο.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.Τέλος ρίχνουμε το γάλα λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σχετικά σφιχτό.Το γάλα ίσως να μην το πάρει όλο.
Γεμίζουμε όλα τα μισά με την κρέμα και τα ενώνουμε ανά δύο.Με μία σήτα πασπαλίζουμε με άχνη και φυλάμε σε κλειστό σκεύος.Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.
Υλικά
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια αγαπημένη μου συνταγή που μου θυμίζει πολύ τα φοιτητικά μου χρόνια.Είναι ένα κέρασμα ιδιαίτερο.Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και με τη γεύση του και με την εμφάνιση του.
Να μην ξεχάσω να σας πω ότι γι' αυτή τη συνταγή χρειάζεστε μία ειδική συσκευή για να ψήσετε τη ζύμη.
Ζύμη
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Ζύμη
250 γρ. βούτυρο μαλακό
600 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπεικιν παουντερ
4 αυγά 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
20 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα αλάτι
Κρέμα
200γρ. μπισκότα petit beurre
200gr. καρύδια
300γρ. γάλα
1 βανίλια
100γρ. κουβερτούρα λιωμένη
60γρ. άχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου