Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Απριλίου 2012

Παγωτό (απλή εκτέλεση με τέλεια γεύση)

    
   Τι θα λέγατε για εύκολο σπιτικό παγωτό σε διάφορες παραλλαγές με καταπληκτική γεύση και υφή.


 
       
   Βασική συνταγή
   1 κουτί γάλα εβαπορέ
   1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
   1 ermol ή φυτική σαντιγύ(τύπου garni)
   Όλα τα υλικά πρέπει να έχουν μείνει στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

      Εκτέλεση
     Χτυπάμε το ermol στο μίξερ.Αφού αφρατεψει ρίχνουμε το ζαχαρούχο σε δόσεις χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ.Προσθέτουμε το εβαπορέ πάλι σε δόσεις.Παγώνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον.

    Παραλλαγές


 



   1)Σε λίγο εβαπορέ προσθέτουμε 4 κ.σ. κακάο.Το προσθέτουμε στο μείγμα.Λιώνουμε μια κουβερτούρα 70% και την ανακατεύουμε με3 κ.σ.μέλι, 4 κ.σ.κρέμα γάλακτος.Την ρίχνουμε στο παγωτό χωρίς να ανακατέψουμε.Έτσι θα έχουμε παγωτό με ρευστή σοκολάτα!!!!
   2) Χτυπάμε στο multi μια κουβερτούρα και 100 γρ. φουντούκια για μερικά δευτερόλεπτα. Τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στο μείγμα πριν το παγώσουμε.



 


   3) Ρίχνουμε στην επιφάνεια του παγωτού 100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα και 100 γρ. μέλι.


 


   4)Κόβουμε στα τέσσερα 500 γρ. φράουλες και τις πασπαλίζουμε με 150 γρ. ζάχαρη.Το τέλειο είναι να μείνουν στο ψυγείο καμιά ώρα.Διαφορετικά τις ζεσταίνουμε λίγο να λιώσει η ζάχαρη.Τις ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα.
   5)και μια ιδέα πρωτότυπη:χτυπήστε στο multi ένα μεγάλο παστέλι με σουσάμι.πασπαλίστε μα λίγη κανέλα και ανακατέψτε στο μείγμα.

 


   Ιδέες υπάρχουν πολλές.Δοκιμάστε τη βασική συνταγή και προσθέστε υλικά της αρεσκείας σας.Είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξετε πολλές παραλλαγές....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου