Σελίδες

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

15 Δεκεμβρίου 2011

super σοκολατόπιτα

Σημειώστε αυτή τη συνταγή γιατί δεν πρέπει να τη χάσετε.Κάντε τη με την πρώτη ευκαιρία.Θα ενθουσιαστείτε!






 Υλικά

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light για λιγότερες θερμίδες)
1 φλιτζάνι φουντούκια αλεσμένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, πχ καρύδια ή αμύγδαλα, ανάλατους και ξεφλουδισμένους)

 Γλάσo
1 φλ. κρέμα γάλακτος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light)
125 γρ. κουβερτούρα



Εκτέλεση:

Βάλτε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και αφήστε τα να χτυπηθούν καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, και στη συνέχεια το αλεύρι και τα φουντούκια.
Λιώνετε σε μπεν-μαρί τις σοκολάτες: Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει νερό (κάτω από τη μέση της κατσαρόλας) και μόλις αρχίσει και βράζει τοποθετείτε από πάνω μια μικρότερη κατσαρόλα μέσα στην οποία λιώνετε τις κουβερτούρες (προσοχή να μην πέσει νερό μέσα στο κατσαρολάκι όπου λιώνετε τις κουβερτούρες!).
Ρίχνετε τις λιωμένες σοκολάτες μέσα στο μείγμα του μίξερ και αφήνετε να χτυπηθούν όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί που έχετε αλείψει με μαργαρίνη (τα παραπάνω υλικά είναι για ταψί 28cm. Αν το ταψί σας είναι πολύ μεγαλύτερο, το μείγμα θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα και δεν θα έχετε μια ζουμερή σοκολατόπιτα. Αν πάλι είναι μικρότερο η σοκολατόπιτά σας δεν θα ψηθεί καλά, με αποτέλεσμα να παραείναι ζουμερή!)
Ψήνετε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ακριβώς.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα, την οποία έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το γλάσο.
Περιχύνετε την σοκολατόπιτα με το γλάσο και την αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 20-30 λεπτά πριν σερβίρετε.

Το αποτέλεσμα που πρέπει να έχετε είναι μια ζουμερή σοκολατόπιτα και όχι ένα στεγνό κέικ. Αν ο φούρνος είναι πολύ δυνατός ίσως χρειαστούν 2-5 λεπτά λιγότερο ψήσιμο. Η σοκολατόπιτα τρώγεται υπέροχα όταν είναι χλιαρή, αλλά ακόμα και παγωμένη θα σας ενθουσιάσει! Φυσικά, ο συνδυασμός μιας ζεστής σοκολατόπιτας με μια μπάλα παγωτό βανίλια αποτελεί το απόλυτο δίδυμο!

1 σχόλιο: