English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Νοεμβρίου 2011

Φραντζολάκια γεμιστά

  Αυτή τη συνταγή την έχω πάρει από ένα site ρουμάνικο.Είναι ένα ψωμάκι πασπαρτού.Ταιριάζει σε παιδικά πάρτυ, σαν μεζεδάκι για μεγάλα....παιδιά, κολατσιό για το σχολείο, τη δουλειά...Όσα φραντζολάκια σας περισεύουν τυλίξτε τα με μεμβράνη και φυλάξτε τα στην κατάψυξη.Όταν τα χρειαστείτε απλά ξεπαγώστε τα και θα είναι σαν τα φρεσκοψημένα. Απλά είναι τέλεια!!!
    

  


  Υλικά
      800 γρ. αλεύρι
      150 γρ. λάδι
      1 κ.γ. αλάτι
      1/2 κ.γ. ζάχαρη
       ζαμπόν
       τυρί κίτρινο
      2-3 κ.σ. κέτσαπ
      15 γρ. μαγιά φρέσκια
      1 κ.σ. βούτυρο
      1 αυγό για άλειμμα
               Εκτέλεση
               Σε ελαφρά ζεστό γάλα διαλύουμε τη μαγιά, το αλεύρι και τη ζάχαρη.Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο.Ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε λίγο αλεύρι .Κάνουμε ένα χυλό και αφήνουμε να φουσκώσει.Αφού φουσκώσει προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό.Θέλουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει.Αφού είναι έτοιμο το πλάθουμε σε ρολό και κόβουμε κομμάτια.Τα ανοίγουμε σε φύλλο μακρόστενο και ψαλιδίζουμε τις πλαϊνές πλευρές.Βάζουμε στη μέση τυρί, ζαμπόν, κέτσαπ(μπορούμε να προσθαφαιρέσουμε στη γέμιση ότι είναι της αρεσκείας μας), και κλείνουμε το ρολό σταυρώνοντας τις λωρίδες
.Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ή με σουσάμι.Τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ταψί και ψήνουμε να πάρει χρώμα.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου